Kommentar: Det går den rigtige vej, pengemænd

Aarhus Elite, der er selskabet bag AGF, har for nylig præsenteret sit årsregnskab, og vedvarende rygter viste sig at være - næsten - sande. 

I diverse kredse har der sommeren over lydt røster om, at der denne gang skulle være sorte tal på bundlinjen. Sådan forholder det sig dog ikke, da selskabet præsenterede endnu et underskud. Denne gang er det dog på beskedne 1,4 millioner kroner. 

Et underskud er normalvis aldrig noget, vi her i Fan Trust Aarhus vil bifalde, men denne gang gør vi en undtagelse, for prøv lige at se engang, hvad resultatet for forrige regnskabsår var:

23,6 millioner kroner. 

Det er klart, at faktorer som nedrykning og manglende TV-indtægter har spillet ind, men det signalerer trods alt fremgang og lysere tider, at det er lykkedes direktør Jacob Nielsen og hans stab at hente så mange penge hjem på ét sølle år. Det fortjener respekt. 

I Fan Trust Aarhus mener vi, at AGF trænger til et solidt økonomisk fundament for at kunne lykkes. Et sådan er den nuværende ledelse godt på vej mod at få opbygget med gunstige aftaler og handler. 
Sponsorindtægterne er for eksempel steget fra 37 til 45 millioner kroner. Det er klart med et bedre produkt at sælge. 

Vi vil som fanforening dog også påpege, at AGF naturligvis ikke bør være til salg udelukkende for økonomisk fremgang. Ledelsens handlinger bør være tro mod klubben og historien, hvad vi også tror vejer tungt på vægtskålen i en verden, der dog desværre oftest er præget af primært økonomiske interesser.

AGF er vor alle sammens klub, og det er en fornøjelse endelig at se en ledelse, der passer på den. Tak for det.