Fan Trust: Her er politikernes holdning til stadion-debatten

Det er ikke nogen hemmelighed, at der er mange holdninger til et kommende fodboldstadion i Aarhus. Der er dog nogle, hvis mening betyder mere end andres. På den baggrund sendte Fan Trust Aarhus tidligere på året et åbent brev til byrådet i Aarhus Kommune, hvor vi opfordrede medlemmerne til at komme ud af busken og ind i kampen.

Samtlige medlemmer af byrådet modtog i forlængelse af det åbne brev tre meget konkrete spørgsmål, som Fan Trust Aarhus ønskede svar på. Nu er svarene samlet sammen, og det må konstateres, at 13 ud af byrådets 31 medlemmer ikke har efterkommet foreningens ønske.

- Det er naturligvis skuffende, at det ikke er alle medlemmer i byrådet, der har svaret på vores meget konkrete rundspørge. Stadion-debatten fylder enormt meget i fan-kredse, og det var oplagt for politikerne at melde klart ud. Byrådet er en vigtig spiller i den verserende debat, og derfor er det relevant for AGF-fans at vide, hvem vi kan regne med, når det kommer til spillet om et nyt stadion. Det er særligt beklageligt, at den ansvarlige rådmand ikke har formastet sig til at svare på spørgsmålene, siger formand for Fan Trust Aarhus, Mathias Rønn Waack-Möller.

Ud af de i alt 31 medlemmer er det lykkedes for fan-foreningen at få svar fra samtlige socialdemokrater (sendt som et fælles svar), tre fra Venstre og to svar fra SF'ere. I alt udgør det 19 svar – når borgmesterens regnes med som svar fra Socialdemokraterne.

Siden det ny anlæg blev indviet har debatten med jævne mellemrum huseret i byen. For er bygningen nu egentlig velegnet til sit hovedformål; et fodboldstadion. For som et over-dimensioneret atletikstadion er Ceres Park i sin konstruktion en fejltagelse i forhold til den bruger, der oftest optræder inde bag de røde cindersbaner - nemlig AGF. Det skal ikke være en hemmelighed, at Fan Trust Aarhus arbejder ihærdigt for, at Aarhus får det fodboldstadion, AGF fortjener.

- Når der spilles fodbold i Aarhus sker det lige nu på en vindblæst arena uden intimitet, stemning og samhørighed, og faciliteterne for fodbold i Aarhus er milevidt fra det, vi finder i samtlige andre danske byer, der også huser et hold i toppen af dansk fodbold. Derfor er det vigtigt at kende byrådets holdning, og vi vil naturligvis holde dem op på det under den nært forestående valgkamp, siger FTA-formanden.

Spørgsmålene, som byrødderne fik tilsendt, er følgende:

Mener du, at Aarhus Kommune bør have et fodboldstadion?

I tilfælde af et ja til ovenstående, støtter du så Kulturrådmand Rabih Azad-Ahmads forslag om en forundersøgelse i forbindelse med planerne om en multiarena på Godsbaneområdet?

Vil du arbejde for en løsning, så Aarhus Kommune på et tidspunkt får et fodboldstadion?

De kommende dage vil Fan Trust Aarhus offentliggøre politikernes svar på vores Facebook-profil. Den kan du finde lige her: Fan Trust Aarhus på Facebook.