AGF opfylder årelangt fan trust-ønske

Fredag klokken 14 er det de færreste, der har fri fra arbejde. I hvert fald ikke mindretalsaktionærerne i AGF, der tæller fans og ganske almindelige tilhængere og klubfolk-

Fan Trust Aarhus har derfor, siden foreningens etablering, arbejdet for, at den årlige generalforsamling i Aarhus Elite - selskabet der driver AGF - placeres på et andet tidspunkt, hvor flest mulige kan deltage.

Det ønske har selskabet nu valgt at imødekomme, og det vækker glæde i foreningen, hvis formål er at samle AGF-fans og være et direkte talerør overfor ledelsen af AGF.

- Vi ser det som en stor anerkendelse af vores arbejde og ikke mindst Fan Trust Aarhus' berettigelse, at bestyrelsen i Aarhus Elite nu efterkommer vores ønske. Vi har længe haft det som et kortsigtet mål, at generalforsamlingen bør være for de fleste og ikke kun for de med mest. Det er nu lykkedes og det er vi meget glade for, siger formand for Fan Trust Aarhus, Mathias Rønn Waack-Möller.

Ændret holdning 

Fan Trust Aarhus har argumenteret for værdien i at gøre generalforsamlingen til et åbent forum for alle aktionærer i AGF - også de med så få aktier, at deres stemme knap er gældende, men som med Fan Trust Aarhus alligevel kan få et talerør.

Ved generalforsamlingen i 2015 stillede Fan Trust Aarhus uden held det forslag, at generalforsamlingen kun kan placeres efter klokken 16. Nu har bestyrelsen dog valgt at lytte til de gode argumenter og meddelt fondsbørsen, at årets generalforsamling rykkes til torsdag den 27. oktober 2016 klokken 16.30 og ikke som vanligt en fredag klokken 14.

- Vi har en god dialog med Fan Trust Aarhus, og derfor har vi også valgt at imødekomme forslaget, som blev rejst på seneste generalforsamling om at flytte generalforsamlingen til et senere tidspunkt på dagen. Alle aktionærer er velkomne til vores generalforsamling, og ved at rykke tidspunktet til 16.30 giver vi flere mulighed for at deltage, siger bestyrelsesformand i Aarhus Elite Lars Fournais.

Håber på opbakning

Fan Trust Aarhus er sikker på, at der vil være en enorm signalværdi i, at gøre forsøget med et mere tilhænger-venligt tidspunkt for generalforsamlingen. Og Fan Trust Aarhus håber også, at mindretalsaktionærerne vil bakke op om ændringen.

- Fan Trust Aarhus håber naturligvis, at se så mange som muligt til generalforsamlingen, nu hvor den er flyttet. Ved at kæmpe for at rykke tidspunktet har vi sikret, at mange flere af de ”små” aktionærer har mulighed for at komme, men hvis de ikke gør det, har vores kamp været forgæves, siger Mathias Rønn Waack-Möller.